maanantai 27. helmikuuta 2012

Perusjuttuja

Tämä maanantai alkoi vauhdikkaasti, sillä kirjastoa on pidettävä pystyssä kahden hengen voimin ainakin tämä ja mahdollisesti seuraavakin päivä. Tarkoittaa sitä, että juuri mihinkään kuin PERUSjuttuun ei ole aikaa. Ja perusjuttuhan kirjastossa on tietysti asiakaspalvelu. Se näkyvin osa siitä on lainaus-palautus-tiskissä istuminen, mutta tietysti kaikki työ mitä täällä teemme, liittyy siihen.

Olen nyt PERUSvalmistautunut takahuoneessamme palvelemaan seiskaluokkalaisia asiakkaita, jotka saapuvat ensi viikolla tiedonhaun opetukseen ja kuulevat siinä samalla lukuvinkkejä. Tarkoittaa sitä, että istun ja tuijotan noin kahden metrin pituista kirjariviä ja yritän valita niistä jonkinlaista kokoomaa. Olen kyseiset kirjat lukenut, kotona tietysti, tehnyt niistä muistiinpanoja ja miettinyt mitä niistä kertoisin. Nyt pitäisi hahmottaa kirjojen erilaisuus ja kiinnostavuus, esimerkiksi minkälainen paletti sopisi paljon lukeneille seiskaluokkalaisille?

Jatkopohdinnat, viimeset kirjavalinnat ja -tilaukset Kimppakirjastosta teen myöhemmin, kohta on kiiruhdettava omalle vuorolle sinne näkyvään PERUSpalveluun. Eli kärsivällisyyttä ihmiset, tiskillä tänään vain yksi virkailija!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti