maanantai 6. helmikuuta 2012

Lainan päivänä tapahtuu

Viime viikot ovat kirjastossamme -muita tehtäviä unohtamatta- kuluneet vanhan aineiston tuskallisissa poistoissa. Tuskallisissa siksi, ettei ole ollenkaan niin helppoa päättää asiakkaidemme puolesta, mikä aineisto joutaa jo hyllyistä pois. Nyt valinnat on kuitenkin tehty, ja kymmeneltä aamulla Lainan päivänä 8.2. aloitamme aineiston poistomyynnin. Kirjasto siis avataan poikkeuksellisesti jo kymmeneltä myös lainaaville asiakkaille.  Kirjojen lisäksi poistamme suuren määrän hyväkuntoisia c-kasetillisia kielikursseja sekä lehtiä ja videokasetteja. Pari tietosanakirjasarjaakin näytti poistohyllystä löytyvän. Tässäpä oiva tilaisuus kaikille elokuvien, kirjojen ja lukemisen rakastajille täydentää kotikokoelmaansa!

Musiikkiopiston rehtori Mikko Saikkonen on ystävällisesti luvannut  Lainan päivän tapahtumaan esiintymään musiikkiopiston oppilaita, joten kirjastossa on keskiviikkona harvinainen mahdollisuus törmätä elävään musiikkiin. Esiintyjät ovat koululaisia, joten esitykset alkavat iltapäivällä koulujen päätyttyä.

Pihtiputaalta lainatun mallin mukaan aikuisille - ja mikseipä nuorillekin- on tarjolla mahdollisuus suositella lukemaansa kirjaa. Suosittelulomakkeita pidetään esillä kirjastolla pari viikkoa, minkä jälkeen osallistujien kesken arvotaan kirjapaketti. Ajatuksissa olisi myös koostaa vastauksista kirjavinkkejä esimerkiksi tänne blogiin. Alakouluikäisille on tarjolla kirjallisuustietovisa ja pikkulapsille väritystehtävä. Osallistujien kesken arvotaan palkinnot.

Aivan uutena toimintamuotona kokeilemme hyllynvälivinkkausta. Siinä vinkkari-Seita jalkautuu asiakkaiden joukkoon valitsemansa kirjapaketin kanssa kertomaan kirjoista. Aikuisten kaunokirjallisuusosaston näyttelypöydälle on koottu näyttely kirjastolaisten suosittelemista kirjoista.

Tarjolla on myös kahvia ja pullaa, joten vaikkapa talvisen kävelyretken lämmittelyosuudeksi kannattaa poiketa kirjastolle kahvittelemaan ja musiikkia kuuntelemaan. Tervetuloa kaikki!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti