torstai 26. huhtikuuta 2012

Lyhyet kirjavinkit

Kirjastoviikon teemaan liittyen vinkkaan tietokirjapuolelta seuraavia:

Örnberg Anna - Ideoi ja toteuta kotoisa maalaistyyli
Monipuolinen opas luoville tekijöille ja kekseliäille kierrättäjille. Upeat, innostavat kuvat. Ideoita riittää toteutettavaksi monesta eri materiaalista. Askartelusta ja tuunaamisesta pitävän kannattaa ehdottomasti tutustua tähän opukseen. Havainnolliset ohjeet.

Heikkilä Tarja - Risuja ja rautalankaa
Askartelua ekologisesta ja edullisesta materiaalista, joka on jokaisen saatavilla. Ohjeissa esitellään niin helppoja kuin vaativampiakin risuteoksia kransseista isoihin puutarhakoristeisiin. Risu vääntyy moneksi.

Stevenson, N.J. - Muodin vuosikymmenet 1800-luvulta nykypäivään
Kirja käy läpi niin naisten ja miesten muodin kuin asusteetkin, esittelee muoti-ilmiöt ja muodin poliittisen ja yhteiskunnallisen taustan, unohtamatta muotisuunnittelijoita ja -vaikuttajia. Ihmeteltäviksi tuodaan catwalkien haute couture, valmisvaatteet ja katumuodin oikut. Kirjan kuvitus koostuu muotokuvista, asukokonaisuuksista ja elokuvista poimituista kuvista. Mielenkiintoinen kirja kaikille muodista ja pukeutumisen historiasta kiinnostuneille. "Jokainen sukupolvi nauraa vanhalle muodille, mutta seuraa tunnollisesti uutta."

Puukko Raija & Koivumäki Marjo - Hyvän mielen puutarha
Puutarhakirja jonka keskeinen sanoma liittyy ympärillämme olevien mahdollisuuksien tiedostamiseen. Innostaa käyttämään jo olemassa olevaa materiaalia puutarhan rakentamiseen. Elämäntapana yksinkertainen ja kierrätetty arki avaa aistit luovuuden puutarhaan. Kaunis kuvitus, josta huokuu ihana, kiireetön tunnelma. Oma suosikkini puutarhakirjoista, joita näin keväällä tulee kahlattua läpi urakalla.

Vireaho Johanna & Tammikari Sari - Muistojen korut
Kirja antaa kekseliäitä vinkkejä kuinka tehdä persoonallisia koruja yllättävistäkin materiaaleista.  Kirjassa esitellään viitisenkymmentä innostavaa koruohjetta, joista voi hakea inspiraatiota omaan koruaskarteluun. Materiaaleina käytetään mm. kolikoita, palapelinpaloja, avaimia, matkamuistoja ja simpukoita. Tekniikkaosio perehdyttää korunosien valmistamiseen ja työvälineisiin.
 


1 kommentti: