maanantai 23. huhtikuuta 2012

Kirjan ja ruusun päivän tunnelmia

Kirjan ja ruusun päivä hurahti nopsaan Putaalla. Normaalit aamutoimet, vielä loppusilaukset kaffipöytään ja ovet auki. Asiakkaita kävi koko päivän tasaiseen tahtiin,  kävijätulva tuli juuri ennen Not So Sosialin esiintymisen alkua. Mukavaa, että kuulijoita riitti, sillä NSS esiintyi todella mallikkaasti. Bändi heitti reilun puolentunnin setin ja sai ansaitut innokkaat abloodit. Livemusiikkia ei useasti kuule kirjastossa, joten harvinaista herkkua oli tarjolla Pihtiputaalaisille. Pieneksi palkkioksi ohjelmanumerosta bändiläisille tarjottiin kirjaston toimesta hiukopalat paikallisessa pizzeriassa. Lisäksi Kirjan ja ruusunpäivän kunniaksi Kukka-Pibea ja Kukka-soppi sponssasivat esiintyjille ja kirjastonväelle kauniit ruusut. Kiitos! Tavalliset kirjastotoimet jäivät tältä päivältä vähiin lainaustiskiä lukuunottamatta, mutta jatketaan niitä sitten huomenna.

Kahvihuolto pelasi, pulla oli maistuvaa, tunnelma iloinen ja asiakkaita riitti, joten voinemme pitää päivää hyvin onnistuneena. Viikko jatkuu kirjastoviikon merkeissä, teemana tietokirjallisuus. Teeman ympärille liittyvät myös kirjastoviikon kilpailut, joihin odottelemme vastaajia.

Loppukevennykseksi lainaus Joka naisen niksikirjasta (vuodelta 1952), ohjeet kuinka tunnistaa aidon ja väärennetyn kahvin. "Kylmässä vedessä painuu väärennetty kahvi pohjaan, mutta aito pysyy veden pinnalla".   Tarjoilimme tänään aitoa kahvia. :-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti