lauantai 3. joulukuuta 2011

Väristyksiä

Pitäisi siis kokeilla kirjawinkkausta...

Tämän lauantain lukusaalis oli Maggie Stiefvaterin nuorten kirja Väristys. Pitäisikö tässä paljastaa loppuratkaisu, sen verran, että se oli onnellinen/onneton? Vinkki pitäisi kuitenkin yrittää muotoilla.

Tein oikeastaan niin, että luettuani vajaat sata sivua, pysähdyin miettimään. Vinkin pitäisi koskea ainoastaan tätä alkua. Se oli koukuttava, kaunis ja mielenkiintoinen, täynnä lupausta. Periaatteessa kyseessä oli samanlainen rakkaustarina kuin mitä huimaavan menestyksen saavuttaneessa Twiligt-sarjassa.

Raapustin seuraavat sanat suttuvihkooni, suunnilleen näin:

Kirjan päähenkilö Grace on tavallinen nuori koulutyttö Yhdysvaltain Minnesotasta. Hän asuu talossa, jonka läheisessä metsässä asuu susilauma. Grace katselee mielellään susia, etenkin yhtä harmaaturkkista ja keltasilmäistä urosta, joka myös osoittaa kiinnostusta tyttöä kohtaan. Lapsena tämä susi pelasti tytön susilauman hyökkäykseltä ja siitä lähtien näiden kahden välillä on ollut omituinen, luottamuksellinen yhteys.

Kyseessä on suuri, romanttinen, lämmin rakkaus, ihmisen ja ihmissuden välillä.

Ja muutama sana siitä, miten koukuttava alku oli. Ja ajattelin lukea suoran lainauksen kirjasta, kohtauksen, jossa ihmissusi ja tyttö kohtaavat ensimmäisen kerran, toisensa tiedostaen ja tunnistaen.

Eli eipä toimi. Kaikki mitä raapustelin luonnokseksi ei toimi. Ja miten tämä sitten toimisi puhuttuna sen paremmin, päin vastoin. Täysi katastrofi. Olisi siis aivan sama lukea monotonisella äänellä kirjan takakansi, tai se mikä tarran alta näkyy ja saavuttaisin saman suosion.

Vähän siis ongelmia ja epätoivoa. Tähänkö vinkkaajan ura nyt lopahtikin?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti