keskiviikko 7. joulukuuta 2011

Friikkisirkus

(Ei, en viittaa otsikolla mitenkään kirjaston työntekijöihin.)

Mielestäni kirja "vetää" hyvin, juonen kuljetus on mielenkiintoista ja nopeaa - sopivan humoristista ja siinä on kunnolla kammottavia juttuja. Ensimmäisen osan kun ahmaisin, teki heti mieli mennä hakemaan toinen osa hyllystä!

Friikkisirkuksen kirjoittaja Darren Shan on oikea henkilö, joka kertoo salanimellä elämästään, syistä jotka selviävät kirjan edetessä. Se alkaa mielenkiintoisesti tai oikeastaan jopa niin äklöttävästi, että en tiedä karkottaako se jotkut lukijat pois.

Lapsena "[n]ukkumaan mennessäni kuvittelin, miten hämähäkki laskeutui alas, ryömi suuhuni ja kurkkutorvea pitkin mahaan ja muni sinne ison kasan munia. Vähän ajan kulutua hämähäkinpoikaset sitten kuoriutuisivat ja söisivät minut sisältäpäin elävältä."

Nyt Darren on yläkoululainen ja edelleen kiinnostunut kaikesta karmivasta. Kun poikaporukka saa mahdollisuuden ostaa pääsyliput Friikkisirkuksen näytäntöön, he eivät jätä tilaisuutta käyttämättä. Käy kuitenkin niin, että neljästä pojasta vain Darren ja kiivasluonteinen Steve pääsevät seuraamaan sirkuksen esitystä.

Esitys on karmivan pelottava! Sirkustirehtööri herra Pitkä marssittaa näyttämölle kummajaisen toisensa jälkeen. Jotkut ovat pelottavia, jotkut uskomattomia ja jopa huvittavia. Kaikkein kiinnostavin kummankin pojan mielestä on kuitenkin kalvakka Crepsley ja hänen kummallinen hämähäkkinsä. (Kansi)

Ja mitä näytöksen jälkeen tapahtuu, on vielä pelottavampaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti