tiistai 4. kesäkuuta 2013

Ajankohtaista puuhastelua

Olen jokakeväiseen tyyliini tutustunut innolla puutarha- ja käsityökirjoihin. Taas on käsiini sattunut aivan ihania kirjoja, joista napata ideoita sekä puutarhaan kuin myös askarteluun ja tuunailuun. Laitanpa tässä vinkkiä muutamista kivoista harrastekirjoista.

Saila Routio - Puutarha laatikossa
Tässäpä oivallinen kirja puutarhakärpäsen puremalle. Aina ei tarvita suurta puutarhaa jotta voisi nauttia kukista ja satoisasta hyötytarhasta. Oletko miettinyt mitä kaikkea voi kasvattaa viljelylaatikossa, millainen astian tulee olla jotta kasvit viihtyvät ja miten astiaistutuksia hoidetaan? Kirjasta saa vinkit kasvien kasvatukseen ruukuissa, laatikoissa tai vaikkapa rikkinäisessä teekannussa, jopa pystysuoralle seinäpinnallekin voi perustaa viljelmän. Kirjasta löytyy ohjeet kasvilavojen ja viljelyastioiden rakentamiseen sekä apua kasvivalintaan. Tietopitoisten lukujen lomaan on koottu astiaviljelijöiden innostavia haastatteluja: on tomaatinkasvattaja, jonka puutarha on parvekkeella, viiden neliömetrin perunanviljelijä sekä kasvihuonetarhuri, joka rakensi ansariinsa lämpölavan vanhoista ikkunoista. Voin itsekin muutaman vuoden kokemuksella lämpimästi suositella astiakasvatusta.


Malin Nilsson - Puuhaillaan pihalla
Nilssonin kirja keskittyy puutarhan sisustukseen. Puuhaillaan pihalla-kirjassa  ideoidaan kesäkeitaaseen viihtyisyyttä monesta eri materiaalista. Luovuus päästetään valloilleen mm. betonia, rautalankaa, lasia ja kankaita käyttämällä. Kauniit, inspiroivat kuvat saavat luovuuden ja mielikuvituksen lentoon. Olenkin katsonut aivan uudella silmällä vajassa lojuvia vanhoja työkaluja ja piikkilankavyyhtiä. Kirjan inspiroimana pihalleni on syntymässä uusi kasvituki köynnöskrassia varten. Tälläisen kirjan selailu vaikkapa sadepäivän ajankuluna on aivan ihanaa, uusia suunnitelmia syntyy ja vaikka niitä ei välttämättä toteuttaisikaan, kirjan kuvitus saa hyvälle mielelle.


Sarah Moore - Eilispäivän aarteet
Vintagehenkinen askartelukirja on inspiraation lähde kaikille kauniiden esineiden ystäville. Kirjassa esitellään 50 erilaista tuunaustyötä, joissa käytetään monenlaista kodin kaapeista löytyvää materiaalia esim. nappeja, tapettia, kangastilkkuja ja vanhoja kehyksiä. Kirjassa on selkeät teko-ohjeet jokaiselle tuunaustyölle sekä tarvikelista jotta kaikki kyseiseen työhön tarvittava materiaali on helppo ottaa esille ennen askarteluun ryhtymistä. Kirjan lopussa on vinkkejä lahjoista eri tilanteisiin mm. ystävänpäiväksi, vauvalle ja tuliaisiksi, kaikkiin löytyy tietysti ohjeet kirjan sivuilta. Eilispäivän aarteet on ulkoasultaan kuin karamelli, pastellisävyiset sivut ja kauniit kuvat koukuttavat tuunailijan viihtymään kirjan äärellä tuntikausia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti